[ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ]

Χαιρετισμοί

Καλωσόρισμα Δημάρχου Ναυπλιέων​

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Ο Μαραθώνιος του Ναυπλίου είναι μία σπουδαία αθλητική Διοργάνωση, με σημαντικό πολιτιστικό, ιστορικό αλλά και τουριστικό ενδιαφέρον!

Ο Δήμος Ναυπλιέων μετά την εμπειρία των επιτυχημένων Διοργανώσεων των προηγούμενων ετών, είναι έτοιμος να στηρίξει και την φετινή Διοργάνωση με όλα τα μέσα και τις υποδομές που διαθέτει, σε συνεργασία πάντα με τους αρμόδιους Θεσμικούς και Εθελοντικούς φορείς, τις ομάδες πολιτών αλλά και τους εθελοντές του. Πιστεύω ειλικρινά ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη από τους αθλητές αλλά και από τους φίλαθλους δρομείς, γι΄ αυτό καλώ όλους να δηλώσουν συμμετοχή.

Όλοι μπορούμε με την ενεργή συμμετοχή μας να δώσουμε κίνητρα στους νέους και στα παιδιά, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους σε δράσεις δημιουργικές και όμορφες. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους, στους δρόμους του Ναυπλίου να περπατήσουμε, να τρέξουμε, να αναπνεύσουμε, να αφυπνίσουμε, να ξεσηκώσουμε, να εμπνεύσουμε!

Η συμμετοχή είναι Νίκη και ο Τερματισμός Θρίαμβος!

Ο αθλητισμός είναι το ομορφότερο κομμάτι της ζωής μας. Ας το ζήσουμε μαζί!

Δημήτριος Ι. Κωστούρος
Δήμαρχος Ναυπλιέων

Χαιρετισμός
Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας

Η ιδέα για την καθιέρωσή του Μαραθώνιου Δρόμου ανήκει στον γάλλο φιλόλογο Μισέλ Μπρεάλ (1832-1915), ο οποίος έπεισε τον φίλο του Πιερ ντε Κουμπερντέν να το συμπεριλάβει στο πρόγραμμα των Α’ Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, σε ανάμνηση της νίκης των Ελλήνων κατά των Περσών στον Μαραθώνα (490 π.Χ.), την οποία ανήγγειλε στους Αθηναίους δρομέας με την κραυγή «Νενικήκαμεν», προτού αφήσει την τελευταία του πνοή και αφού είχε διανύσει τρέχοντας την απόσταση των περίπου 40χλμ. από το πεδίο της μάχης στον Μαραθώνα έως την Αθήνα. Σήμερα το Ναύπλιο είναι μια από τις πόλεις που η αναβίωση του Μαραθωνίου έχει καταξιωθεί ως θεσμός και εκπέμπει κάθε χρόνο το μήνυμα του σεβασμού προς το Ολυμπιακό Ιδεώδες.


Η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας στηρίζει τον Μαραθώνιο Ναυπλίου με όλες τις της δυνάμεις και κάθε χρόνο εμπλέκεται με χαρά στη διοργάνωση αυτού του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος καθώς μέσα από αυτόν εκτός από το ότι προάγεται η ευγενής άμιλλα και το «ευ αγωνίζεσθαι», αναδεικνύονται ταυτόχρονα το κάλλος, οι ομορφιές, η μακρά και αξιοσημείωτη πολιτιστική κληρονομιά, η ιστορία και παράδοση της πόλης του Ναυπλίου.Για πολλούς ανθρώπους, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δουν μια πόλη από το να τρέξουν μέσα σε αυτή. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει χαρακτηριστικά εθνικού ενδιαφέροντος καθότι παίρνουν μέρος εκατοντάδες άνθρωποι, συμπολίτες μας αλλά και ξένοι επισκέπτες, που στέλνουν πολλαπλά μηνύματα με τη συμμετοχή και τη θετική τους ενέργεια.


Θα είμαι δίπλα σε κάθε βήμα αυτής της προσπάθειας και απευθύνω κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν σε αυτήν την ξεχωριστή διοργάνωση, να τρέξουν, να ζήσουν το ταξίδι από την εκκίνηση ως τον τερματισμό, όπου θα νιώσουν την κορύφωση των συναισθημάτων τους αλλά και θα δώσουν ηχηρά μηνύματα αισιοδοξίας, κοινωνικής συνείδησης, φιλίας, ελπίδας, προσπάθειας και δυναμισμού!


Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές για το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελούν και να ευχαριστήσω ολόψυχα όλους τους δρομείς που δίνουν το «παρών» σε αυτή τη γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού!


Καλή διαδρομή!
Ιωάννης Μαλτέζος
Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αργολίδας