[ΟΔΗΓΟΣ ΔΡΟΜΕΑ]

Αγωνίσματα

Μαραθώνιος Δρόμος
(42,195 χλμ.)

Ο Μαραθώνιος δρόμος είναι ένα από τα σημαντικότερα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Έλκει την καταγωγή του από την αρχαία ελληνική ιστορία και θεωρείται το ισχυρότερο σε συμβολισμούς και αξία αγώνισμα του στίβου. Είναι το μοναδικό αγώνισμα στον κόσμο που φέρει το όνομα πόλης, της αρχαίας ελληνικής πόλης του Μαραθώνα!

Στο Ναύπλιο, ο Μαραθώνιος, με εκκίνηση υπό την σκιά του επιβλητικού φρουρίου του Παλαμηδίου, διεξάγεται σε εξαιρετική διαδρομή, ο σχεδιασμός της οποίας ακολουθεί τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της AIMS την πιστοποίηση των οποίων και φέρει.

Tip: Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται στη στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ και οι χρόνοι των πρώτων 10 αθλητών & αθλητριών της Γενικής Κατηγορίας αποστέλλονται στην AIMS όπου και δημοσιεύονται στο τριμηνιαίο περιοδικό Distance Running.

Tip: Τα τελευταία χρόνια, στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Ναυπλίου έχουν δώσει το παρών σχεδόν όλοι οι Έλληνες πρωταθλητές!

Ημιμαραθώνιος
(21, 100 χλμ.)

Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος, είναι αγώνισμα που συμπεριλαμβάνεται στα παγκόσμια πρωταθλήματα. Στο Ναύπλιο, με εκκίνηση υπό τη σκιά του επιβλητικού φρουρίου του Παλαμηδίου, διεξάγεται στην ομορφότερη πόλη και στην αρτιότερη αλλά και ευκολότερη διαδρομή της Ελλάδος! Μία διαδρομή 100% επίπεδη, ό’τι πρέπει για να πραγματοποιήσετε το προσωπικό σας ρεκόρ!

Η διαδρομή είναι πιστοποιημένη από τον ΣΕΓΑΣ & την AIMS. Τα επίσημα αποτελέσματα αποστέλλονται στη στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ και οι χρόνοι των πρώτων 10 αθλητών & αθλητριών της Γενικής Κατηγορίας αποστέλλονται στην AIMS όπου και δημοσιεύονται στο τριμηνιαίο περιοδικό Distance Running.

Το 5άρι μας!

Με θέα το εμβληματικό Παλαμήδι πραγματοποιείται η εκκίνηση των 5 χλμ., σε μία εξαιρετική διαδρομή στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου. Το αγώνισμα χωρίζετε σε δύο κατηγορίες : αγωνιστικό & συμμετοχικό. Οι υποδομές του αγώνα, οι παροχές και η υποστήριξη των δρομέων είναι εφάμιλλες του Αυθεντικού Μαραθωνίου!

Tip: Η διαδρομή των 5 χλμ., επίπεδη και εύκολη, προσφέρεται για personal best!

Tip: Όλοι οι τερματίσαντες των 2,5 χλμ. θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο & ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής!

2,5 χλμ. για όλους!

Τα 2,5 χλμ. δίνουν τη δυνατότητα σε όλους ανεξαρτήτως, να συμμετέχουν στην αθλητική γιορτή και ταυτόχρονα προάγουν τις αξίες του ‘συμμετέχειν’, της δια βίου άσκησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης. Αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για μία οικογένεια να μυήσει τα νεαρά μέλη της στον μαγικό κόσμο του αθλητισμού, για έναν αρχάριο δρομέα να πραγματοποιήσει την πρώτη του συμμετοχή, για μία παρέα να ζήσει μία διαφορετική εμπειρία, για όλους, να κάνουν μία αρχή βάζοντας την άσκηση στην καθημερινότητά τους!