[ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ]

Προγράμματα & Δράσεις

Δράσεις παιδείας

Εκπαιδευτική ημερίδα με τη συνεργασία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard.

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος (ΚΕΣ) αποτελεί ένα διεθνές Κέντρο του Harvard, το οποίο συνενώνει τις ανθρωπιστικές επιδιώξεις του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών της Ουάσιγκτον, με τη γενέτειρα του Ελληνισμού. Ο κύριος σκοπός του Κέντρου είναι να υποστηρίξει και να προωθήσει τον ελληνικό πολιτισμό και να φέρει σε επικοινωνία τους μελετητές του.

Το ΚΕΣ HARVARD είναι υποστηρικτής του Μαραθωνίου Ναυπλίου και στα πλαίσια των δράσεών του διοργανώνει κατ’ έτος μία εκπαιδευτική ημερίδα την Παρασκευή, προπαραμονή των αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Το ΚΕΣ Harvard στεγάζεται στο ιστορικό Μέγαρο Ιατρού, ένα τριώροφο νεοκλασικό αρχοντικό στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, στην πλατεία Φιλελλήνων.

Αξίζει να το επισκεφτείτε! 

Πολιτιστικό Πρόγραμμα

Πολιτιστικές Διαδρομές – Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και στο Ιστορικό Ναύπλιο.

Επειδή ο αθλητισμός είναι πολιτισμός, γνωρίστε τους Αρχαιολογικούς Θησαυρούς και τα Μνημεία της Αργολίδας μέσα από το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Αρχαιολογικούς Χώρους, Μουσεία και στο Ιστορικό Ναύπλιο του Μαραθωνίου Ναυπλίου!

Το πρόγραμμα παρέχει έκπτωση επί της τιμής εισιτηρίου εισόδου καθώς και δωρεάν μεταφορά στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που βρίσκονται εκτός της πόλης του Ναυπλίου.

ΌΛΟΙ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν πρόγραμμα επισκέψεων με την επίδειξη της ειδικής διαπίστευσης ‘Συμμετέχω’ της Διοργάνωσης. Η κάρτα διατίθεται στο κέντρο εγγραφών κατά την παραλαβή των αριθμών συμμετοχής.

Το πολιτιστικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Αρχαιολογικοί χώροι & ΜνημείαΜουσεία & Χώροι Ενδιαφέροντος
• Μυκήνες
• Επίδαυρος
• Τίρυνθα – Δενδρά – Μιδέα
• Φρούριο Παλαμηδίου
• Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου
• Πολεμικό Μουσείο Ναυπλίου
• Πελοποννησιακό Λαογραφικό Μουσείο
• Εθνική Πινακοθήκη – Παράρτημα Ναυπλίου
• Προοδευτικός Σύλλογος Ναυπλίου ‘Ο Παλαμήδης’

Bonus: Γνωρίστε το Ιστορικό Κέντρο του Ναυπλίου! Επιλέξτε βόλτα με το τρενάκι ή περίπατο με τη συνοδεία ξεναγού!

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου ‘Ο Παλαμήδης’ και την ευγενική υποστήριξη της ΚΤΕΛ Αργολίδας.

Αναλυτικές πληροφορίες για το Πρόγραμμα, ώρες αναχωρήσεων για τους αρχαιολογικούς χώρους, ώρες λειτουργίας Μουσείων, αντίτιμο εισόδου θα βρείτε εδώ.

Σας καλούμε να γνωρίσετε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Αργολίδας μέσα από το Πρόγραμμα Επισκέψεων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους της Διοργάνωσης!

Δράσεις Υγείας

Δωρεάν προ-αγωνιστικός Καρδιολογικός και Ορθοπεδικός Έλεγχος από το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center

Για άλλη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί πρόγραμμα δωρεάν καρδιολογικού και ορθοπεδικού προ-αγωνιστικού ελέγχου από ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ‘Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center’ για τους συμμετέχοντες στον Μαραθώνιο και στους παράλληλους αγώνες.

Επιπλέον, για πρώτη χρονιά το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με κλινική εξέταση μαστού τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η κλινική εξέταση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 06/03, 14:00-18:00 και ο καρδιολογικός & ορθοπεδικός έλεγχος το Σάββατο 07/03, 10:00-18:00, στην κινητή μονάδα του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, η οποία θα εγκατασταθεί στην πλατεία Καποδίστρια. 

Παρακαλούμε κλείστε το ραντεβού σας αφού πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 2752-360910, Κα Βενετσάνου Μένια. Θα τηρηθεί αυστηρά, η σειρά προτεραιότητας.

Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα

Ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών κατά την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Ο Μαραθώνιος Ναυπλίου σέβεται και προστατεύει το περιβάλλον! Για τον λόγο αυτό, προέβη στην δημιουργία δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης αλλά και ουσιαστικής αξιοποίησης του μεγάλου όγκου απορριμμάτων που δημιουργούνται την ημέρα των αγωνιστικών εκδηλώσεων.

Στους ενδιάμεσους σταθμούς εξυπηρέτησης των δρομέων καθώς και στην αφετηρία/τερματισμό θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης για τα πλαστικά μπουκάλια που θα χρησιμοποιούν οι δρομείς. Εθελοντές θα συμμετέχουν στη συλλογή των πλαστικών μπουκαλιών. Η συλλεγόμενη ποσότητα πλαστικού θα προωθηθεί για τελικό διαχωρισμό και ανακύκλωση. 

‘Άστα να τρέξουν ξανά’ – Συλλογή αθλητικών παπουτσιών & διάθεσή τους προς επαναχρησιμοποίηση.

Για άλλη μία χρονιά θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά’ το οποίο συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά’ φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).

Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών καθώς και της γραμματείας αγώνα.

Οι περιβαλλοντικές δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την ‘Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+’

Ας προστατέψουμε το φυσικό περιβάλλον και την ευρύτερη περιοχή που φιλοξενεί τον αγώνα! #goECO